Полезна информация
Мианмар
Какво ще кажете за пътуване с балон с горещ въздух над Мианмар, провинция Баган? Все още относително непозна туристическа дестинация, тази тайнствена страна има чудесни забележителности. Със своите 4000 храма, страната ще ви запознае с частица от своята история. Руинитe на Баган са едно от историческите богатства на страната. Друга интересна забележителност за любителите на природата и духа е планина Попа. Това е свещена планина, която се намира недалече от Баган. Налейте си чаша шампанско и се насладете на приказна гледка от древните пагоди, на фона на залязващо слънце.

Филипини
Плувайте с китови акули край Донсол. Донсол е малък град във Филипините. Възползайте се от две от великолепните атракции, които превръщат това място в едно от най-интересните места в Югоизточна Азия. Първо - китовите акули. Ако сте достатъчно смел, ще имате възможност да плувате с тези великолепни морски същества - най-големите риби в света. И естествено - светулките, на които да се насладите през нощта. Ако желаете, може да отидете дори и на нощен риболов за скариди. Рафтингът във Филипините носи адреналин, който предизвиква сетивата ви със спонтанна радост от преживяното. Реките на провинция Кагаян даряват не само с вълни, и бързеи , но и с красива природа - ако имате възможност да я разгледате, докато се опитвате да контролирате лодката, разбира се.

Лаос
Не пропускайте Луан Прабанг, където могат да се видят старинни колониални сгради, а извън него древни религиозни забележителности. Разположен високо в мъгливите планини на северен Лаос, Луанг Прабанг някога е бил кралска столица. Този период е оставил скъпоценно съкровище от 33 богато украсени дървени храмове, покрити със златни шарки и блестящи мозайки, с по няколко реда, спускащи се почти до земята покриви. Там ще срещнете монаси в ярко обагрени роби, които събират милостиня по улиците в ранните часове на деня, може да пояздите слон в джунглата или да изкачите някоя от заобикалящите областта планини, от които да разгледате невероятната шир.

Индия
Индия е едно "малко" чудо сред океан от чудеса, наситени в света. Красотата и не се изразява само в нейната пъстрота и благоухания, а и в духа, който носи в себе си. Насладете се на гледки, звуци и багри, аромати на къри, кардамон, шафран и всички други милиони подправки, които ще Ви замаят и завладеят.
Несъмнено познавате Тадж Махал, но знаете ли къде се намира "Земята на Бога"? Знаете ли, че страната е завладяна от милионите "наследствени" постройки, преобразени в красиви места за отдих и носещи спомена за едно велико минало.
Насладете се на водната приказка в Алепи, докато си почивате на Ваше собствено традиционно, за този край, корабче. Посетете небезизвестните плажове на Гоя. Изживейте филмовата приказка в Мумбай. Посетете вълнуващо Делхи, неспящо, дишащо, впечатляващо... Качете се на слон в крепостта Амер и пазарувайте в червен Джайпур. Порадвайте на подскачащите от покрив на покрив маймуни....Но не забравяйте да им се радвате отдалеч! Малките разбойници обичат да придобиват предмети по доста ловък начин!

Камбоджа
Малко страни предизвикат такова чувство на благоговение и възхита като пътешествията в Камбоджа. Емблематична за вас ще остане срещата с Ангкор Ват, най-големия религиозен паметник в света. Храмовият комплекс е класифициран в световното наследство на ЮНЕСКО. Този малък народ наистина предлага хипнотизираща история, осеяна с тропически острови и плажове, които все още малцина знаят. Величественият Ангкор Ват и прилежащите към него по-малки храмове смайват не само със своите размери и изяществото на каменните си релефи, но и с тайнственото си излъчване в гъстата джунгла, която ги обгражда отвсякъде. Една от основните забележителности на столицата на Камбоджа – Пном Пен, е прословутият Кралски дворец. Бантей срей е древен храм, датиращ от X век, посветен на хиндуисткия бог Шива. Едно прекрасно чудо на архитектурата в Кралство Камбоджа, преживяло повече от 10 века.

Борнео
За перфектното съчетание на райски остров и приключения в джунглата, има само едно място, където да отидете - остров Борнео. Там потъвате сред избелелите от слънцето пясъци ...дори да се върнете към същността на природа, към джунглата с цялата й дързост: орангутани, маймуни, ленивци са само част от невероятната фауна на острова, за които остров Борнео е дом. Изтупайте праха от горските приключения за едно сензационно гмуркане в кристално чистите води, където китове и костенурки ви очакват...

Малайзия
Възхитителна амалгама от малайска, индийска и китайска култура, Малайзия съчетава природни чудеса с божествена архитектура. Сред най–посещаваните курортни места е щатът Пенанг. В централната му част все още могат да бъдат открити закътани улички, които приютяват къщи и постройки запазили античния си вид. В страната си заслужава да посетите храмовете и дворците, да разгледате екзотичните острови, да се разходите сред тропическите гори и джунгли и да се насладите на планиниска и морска флора и фауна. Истински фурор сред посетителите на това райско кътче предизвиква местната кухня. Характерното за всеки вид храна тук е приготвянето и с многообразие от подправки и сосове. Куала Лумпур е град, изпълнен с живот и динамика, който деликатно съчетава древни, архитектурни паметници и футуристични съвременни сгради. Интересните места за посещение са много - едно от тях е “златният триъгълник”, в който са разположени Кралският дворец, Площадът на Независимостта и ядрото на стария град. Там, където се пресичат реките Кланг и Гомбак, е и мястото, където се е зародил градът. Тук ще видите забележителности като най-голямата джамия - Масджид Джамек, Централният пазар, Малката Индия, Датаран Мердека (Площад на независимостта) и много други. Трудно ще пропуснете кулите близнаци Петронас, както и Кулата КЛ в района на Гранд Джалан Ампан (Grand Jalan Ampan), защото доминират в пейзажа на града. Оживеният китайски квартал е автентичен и си заслужава посещението. Там се намира улица "Петалинг" – първият пазар в Куала Лумпур. В квартала има и различни храмове - хиндуистки и будистки. Едно от най-интересните места е районът на Джалан Телави – пълно е с нощни заведения. Ако искате да пазарувате отидете в района Букит Бинтанг (Bukit Bintang), който е считан за „пазарния рай”.

Сингапур
Чист, зелен и пълен с модерен дизайн, отделете време и разгледайте вълнуващия Сингапур. Навсякъде погледа ви среща цветя, красиви градини с палми и орхидеи. Един от символите на Сингапур безспорно е птичият парк “Джуронг”. Любителите на екзотиката могат да се разходят из тропически гори или да пътуват с кораб и да разглеждат обитателите на зоологическата градина. Много са музеите и културните паметници, които съхраняват историята и традициите на това райско кътче. Мерлионът е сред забележителностите, които задължително трябва да се видят. Статуята с глава на лъв и тяло на риба се е превърнала в символ на града-държава. “Еспланадата” е място за разходки вечер, по брега срещу старото пристанище. От Китайския квартал до Малката Индия, хиляди туристическите стъпки тук отмерват пулса на града. Впечатление ще Ви направи многообразието от багри и уникалната атмосфера на това място, а по оживените улици откривате още и още от чара на тази азиатска омая.

Шри Ланка
Шри Ланка е вечнозеленият тропически остров в сърцето на Индийския океан. Ислям, индуизъм, християнство, протестанство и будизъм си общуват в достолепен комфорт. Тук е и Храмът на Зъба на Буда,известен с това, че в него се съхранява една от най-почитаните будистки реликви. В Шри Ланка има много пещерни храмове, но Дамбула безспорно е най-големият и най- внушителният. Огромният скален монолит Сигирия е може би най-впечатляващата забележителност – както по размери, така и по красота. Сигирия с право е била смятана за едно от чудесата на света. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка. Форт Гале е една от най-добре запазените колониални крепости в страната, добавена към Списъка с културното и историческото богатство на ЮНЕСКО заради внушителната си историческа и културна стойност. Съвсем наблизо са гъстите гори и национални паркове Гал Оя, Вилпау, Бундалу, необезпокояваните царства на леопарди и стада диви слонове.

Тайланд
Вашето любопитство неусетно ще ви отведе и в Банкок. Начало за фамозен шопинг, незабрами партита и в същото време на целувка разстояние от плажа. В Югоизточна Азия всички пътища водят към Банкок. Известен като мост към Азия, Банкок е космополитен, преливащ от заразяваща енергия, модерен дизайн и богата будистка култура. Перфектното бягство за вашата луксозна ваканция или екзотичен меден месец. Ако посетите Банкок, няма как да пропуснете Гран Палас - пищен кралски дворец, построен на голяма площ. Забележителен е със статуята на Изумрудения Буда, намираща се в кралския параклис и най–почитаната в цял Тайланд. Всичко блести от злато и скъпоценни камъни, а всички сгради в комплекса, предназначени за коронации, аудиенции и тържествени церемонии са украсени по върховете си с фигури, подобни на драконови опашки. Изумяващо е въздействието на древният храм Златният Буда - величествен и в същото време деликатно изваян Буда от масивно злато, който гледа усмихнат. Непременно посетете плаващия пазар от пъстри лодки, пълни с изобилие от плодове и зеленчуци, пазарът Чатучак, от където можете да си купите всичко на неприлично ниски цени, както и прословутия нощен пазар Пат Понг. За тези от вас, които желаят да вкусят от нощния живот на Банкок – пикантните възможностите са изкушаващо много, така че грабете с пълни шепи и им се насладете...